Anunturi

Downloadeaza Metodologie Consiliere

Activități consiliere februarie 2016

Elaborare analiză SWOT profesională;

Aplicarea testelor de orientare în carieră și de identificarea stilului de învățare – Chestionar de interese Holland și Learning Styles Inventory;

Viziune și dezvoltarea obiectivelor profesionale;

Dezvoltarea planului profesional și a traseului educațional;

Elaborare CV Europass;

Dezvoltarea proiectelor de educație nonformală privind discriminarea.

Completare portofolii;

In peroiada 6-8.02.2016 a avut loc atelierul de consiliere nonformală la hotelul Golden Spirit – Băile Herculane, jud. Caraș Severin.

Campanie de promovare în licee

In data de 3.02.2015 a avut loc la Colegiul Național „Gh. Țițeica” actiunea de promovare a proiectului, prilej cu care au fost selectati noi membrii ai Grupului Țintă.

Seminarii de promovare model de consiliere

10.03 – Rîmnicu Vîlcea

31.03 – Slatina

7.04 – Timișoara

20.04 – București

Tîrgoviște

Atelier de consiliere comun părinți-elevi

În data de 2.03.2016 are loc la sediul ARCS atelierul de consiliere comun părinți-elevi. Temele dezbătute sunt:

Prezentarea generală a proiectului;

Elaborarea planului de dezvoltare profesională a elevilor;

Prezentarea atelierului de consiliere nonformală ce va avea loc la Băile Herculane.

Campanie de promovare a proiectului in Liceele din Drobeta Turnu Severin

In sapatamana 11-15.04.2016, o echipa de experti de la ARCS s-au deplasat  la Colegiul Pedagogic „Ștefan Odobleja”  și Liceul de Arte„I. Șt. Paulian” din Drobeta Turnu Severin, unde a avul loc actiunea de promovare a proiectului, prilej cu care am recrutat noi membrii ai Grupului Țintă.

Atelier de consiliere nonformala la Băile Herculane

În perioada 15-17.04.2016 are loc la Baile Herculane, la hotelul Golden Spirit, atelierul de consiliere nonformala la care participa elevi înscriși în Grupul Țintă care au parcurs modelul de consiliere al proiectului.Acești elevi sunt inscrisi la Colegiul National „Gh. Țițeica” și Colegiul Economic „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.

Seminar de informare și transfer de bune practici

Joi, 9 iunie 2016 la Târgoviște, Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu Dâmbovița (sala de conferințe), Strada Stelea, Nr. 2 (în spatele Hotelului Valahia) se desfasoara Seminarul de informare și transfer de bune practici: 

1230 – 1400 Mesaj de bun venit – Responsabil promovare Ana MIHALCEA Asociația Româna de Consiliere și Sprijin,

Prezentare generală proiect – Coordonator proiect Antonio Mircea IANCULESCU Asociația Română de Consiliere și Sprijin,

Prezentare model de consiliere dezvoltat și pilotat de promotorul de proiect – Consilier Ilona Viorela FLUERARU, Asociația Română de Consiliere și Sprijin

Seminar /Acțiune de promovare a proiectului pentru elevii de liceu

Joi, 9 iunie 2016 la Târgoviște, Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu Dâmbovița (sala de conferințe), Strada Stelea, Nr. 2 (în spatele Hotelului Valahia) se desfasoara Seminarul /Acțiunea de promovare a proiectului pentru elevii de liceu

1400 – 1500  Prezentare instrumente de consiliere dezvoltate și pilotate de promotorul de proiect – Consilier Ilona Viorela FLUERARU,Asociația Română de Consiliere și Sprijin,

Prezentarea de către voluntari a propriei experiențe în cadrul proiectului,Facilitator – Consilier Ilona Viorela FLUERARU Voluntar – Anamaria PÎRJAN BADEA, Asociația Română de Consiliere și Sprijin.