Efecte pozitive

Competențele vizate a fi dezvoltate: planificarea carierei – abordarea strategică a propriei cariere, comunicare, comunicare asertiva, exersarea raspunsului aseriv, managementul situaţiilor de criză.

Dezvoltarea acestor competenţe vor aduce ca beneficii pentru grupul ţintă, creşterea capacităţii acestora de a-si gestiona emotiile, de a reactiona in mod adecvat in situatii de criza, descriminare. De ademenea, prin serviciile de orientare in cariera de care beneficiaza, acestia vor decide in cunostinta de cauza asupra viitorului lor profesinal, inclusiv creşterea capacităţii lor de a se implica în activităţi profesionale, dupa finalizarea studiilor şi de a participa la dezvoltarea economică a comunitatilor in care traiesc.

Parintii vor participa impreuna cu copiii la ateliere non-formale de consiliere si lucru echipa unde isi vor imbunatatii relationarea cu acestia, isi vor dezvolta capacitatea de cunoastere a particulatatilor specifice adolescentilor si isi vor imbumatatii abilitatile de gestiona eventualele situatii conflictuale.